Cibuli sečku lze na zahradě pěstovat po celý rok jako trvalku. Protože pochází ze Sibiře, je plně mrazuvzdorná. Má ráda slunné stanoviště a nepřemokřenou půdu. V Norsku se sečka tradičně používala k osazování zelených střech. Již časně zjara raší ze země a skýtá zahradníkovi svou výživnou nať plnou vitamínů. Vyznačuje se zejména vysokým obsahem vitaminu C.
PĚSTOVÁNÍ: Cibuli sečku (též cibuli sibiřskou, cibuli zimní či ošlejch) pěstujeme podobně jako pažitku. Rostlinky ze semínek jsou zpočátku drobné a venku jsou ohroženy slimáky a jinými vlivy. Snadno také zarostou plevelem. Proto se raději vyhneme přímému výsevu a ponejprve si předpěstujeme sazeničky doma či ve skleníku (viz záložka Návod na pěstování). Vyséváme brzy na jaře, první rok necháme rozrůst a druhým rokem počínaje sklízíme šťavnaté duté listy. Seřezáváme podle potřeby několikrát do roka. Sečka se snadno množí dělením podzemních cibulek. Necháme-li ji vykvést, vytvoří černá semena, která můžeme použít k výsevu další rok. Semena dobře klíčí i bez stratifikace.