Elwyn Meader byl legendární americký šlechtitel, jenž působil na University of New Hampshire. Za svůj život vyšlechtil kromě odrůdy Sweet Chocolate asi 60 dalších odrůd zeleniny a ovoce. Když byl dotázán, co si myslí o starých a neznámých odrůdách, odpověděl slovy, která jsou blízká našemu pojetí semenaření:
"Nelíbí se mi, když osiváři vyřazují staré odrůdy z důvodu nízkých prodejů. Ztráta genetické diverzity není zdravá. Za staré odrůdy, které máme, jsme zavázáni našim předkům. Proto vybízím každého, aby tohle dědictví dále rozvíjel pěstováním vlastních semínek."
PĚSTOVÁNÍ (podrobněji viz záložka Návod na pěstování): Pro zdárné vypěstování paprik ze semen jsou důležité dvě věci.
1) Včasný výsev začátkem března, aby sazenice stihly vyrůst.
2) Pro vyklíčení semen zajistit teplotu 25 - 30°C. Při nižší teplotě nemusejí semena vyklíčit nebo jim to může trvat hodně dlouho. Po vyklíčení paprikám stačí běžná pokojová teplota kolem 20°C.
Sazenice paprik vysazujeme na zahradu v druhé polovině května, kdy je riziko posledních mrazíků již velmi nízké. Doporučený spon výsadby je 50 x 50 cm.